Gran Recapte 2018

El Banc dels Aliments no desisteix i torna a fer una crida a la solidaritat. Aquest divendres i dissabte se celebrarà la desena edició del Gran Recapte d’Aliments a Catalunya i encara ara els falten voluntaris: 4.500. On en necessiten més és a Barcelona província, on calen 2.500 persones. Aquesta no és la primera crida que fa l’entitat. Ja van demanar voluntaris a principis i mitjans d’octubre i també al novembre, ara fa 10 dies. Els quatre Banc dels Aliments remarquen que aquesta recollida massiva d’aliments és molt important, perquè representa el 25 % de tots els aliments recaptats en un any.

Aquesta és l’última crida del Banc dels Aliments abans del Gran Recapte, tenint en compte que ja tenen 23.000 persones confirmades per ajudar-los. Qui vulgui contribuir a la iniciativa ho podrà fer en algun dels 2.800 punts de recollida repartits arreu de Catalunya. Ara mateix, el Banc dels Aliments atén 200.000 persones a tot Catalunya i demana no abaixar la guàrdia, perquè “l’aparent millora de l’economia, no es tradueix en una disminució de la pobresa ni de les situacions de precarietat que pateix una bona part de ciutadans”.

Novetats de la desena edició

Un dels grans canvis introduïts en aquesta edició és la possibilitat de fer donacions per internet. Es pot contribuir de dues maneres: o bé donant diners o bé comprant a través d’alguns webs de supermercats i decidir donar la compra al Gran Recapte. Aquesta segona opció està pensada sobretot per als ciutadans que fan les compres en línia. No és l’únic canvi incorporat al Gran Recapte; per primera vegada, se substituiran les 250.000 bosses de plàstic que s’utilitzaven per a bosses de teixit reutilitzables i reciclables.