El Banc dels Aliments organitza enguany la novena edició del Gran Recapte i fa una crida per aconseguir 25.000 voluntaris, a la província de Barcelona se’n necessiten 15.000. El president de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments, Joan Vila, tem no arribar a la xifra necessària per la situació política que viu el país. Vila ha assegurat que la gent té el cap posat en els esdeveniments que se succeeixen diàriament amb el procés català i això els pot perjudicar. Els voluntaris -que faran torns de quatre hores- estaran als punts de recollida i també gestionant les donacions dels ciutadans. L’endemà, els voluntaris es dedicaran a classificar els aliments.

Oli, llet i conserves

Es necessiten, com sempre, aliments bàsics i de llarga durada com, oli, llet i conserves (tant de peix com de verdures). L’objectiu és sensibilitzar i mobilitzar tota la població per ajudar a millorar la situació de pobresa que viuen moltes persones. Hi haurà 2.692 punts de recollida a 370 municipis. A cada punt de recollida es necessiten entre 10 i 15 persones. En els darrers dos anys el Banc dels Aliments ha reduït la xifra del nombre de persones ateses. Però l’ONG assegura que no es pot abaixar la guàrdia perquè atenen 209.441 persones vulnerables.

El Banc dels Aliments ha afirmat aquest divendres en la presentació del Gran Recapte que l’entitat encara no ha trobat un magatzem on deixar tots els aliments que es recolliran els dies 1 i 2 de desembre (dissabte i diumenge). Pel que fa als espots, enguany hi ha 12 cares conegudes que protagonitzen la campanya publicitària com el pilot Marc Márquez, la nedadora Ona Carbonell i el cantant del grup Love of Lesbian, Santi Balmes.