El Gran Recapte 2018 és ja a la cantonada: se celebrarà els dies 30 de novembre i 1 de desembre i encara no hi ha prou voluntaris. Se’n necessiten 10.000 més a tot Catalunya per omplir els 2.500 punts de recollida de menjar que hi haurà repartits. A Barcelona hi ha 4.309 inscrits, una xifra que queda lluny dels 8.322 voluntaris de l’any passat.

La missió és aconseguir més tones d’aliments que el 2017, quan se’n van superar les 4.600, i ajudar els ciutadans que pateixen pobresa. Segons Lluís Fatjó,-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona, en ple segle XXI “ja no hauríem de recollir menjar”, però la realitat és que “200.000 catalans tenen necessitat d’aliments”.

El Gran Recapte 2018 s’estrena en donacions en línia

En aquesta desena edició s’ha fet un salt: per primera vegada es poden fer donacions de cinc, 10 o 25 euros a través d’aquesta pàgina web. Funciona des d’aquest dijous mateix i s’allargarà fins al proper 15 de desembre. La novetat s’ha donat a conèixer en una roda de premsa en què Banc dels Aliments i implicats en la campanya han mostrat unitat.

També s’han recordat els aliments que es necessiten: oli, llet, conserves (peix i carn) i llegums cuits. “Si els llegums són cuits, s’estalvia el cost de la cocció. La pobresa energètica és un factor més al pressupost familiar i, d’aquesta manera, estalviem en gas i llum”, ha explicat Roser Brutau, presidenta del Banc dels Aliments.

El Banc dels Aliments critica la pobresa energètica i Endesa finança bosses reutilitzables

Mentre que des del Banc dels Aliments rebutgen la pobresa energètica, cal destacar que entre els col·laboradors de la campanya d’aquest any hi ha la Fundació Endesa. Per primer cop, han finançat bosses reutilitzables per eliminar el plàstic d’un sol ús i vetllar pel medi ambient.