La pobresa és encara un malson per a una part de la població i, per això, cal que tothom s’hi impliqui. És la filosofia dels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya que ja han engegat motors per a la desena edició del Gran Recapte. A la demarcació de Barcelona es necessiten 16.500 voluntaris i a tot el territori català la xifra s’eleva a 27.500 persones.

Enguany se celebrarà els dies 30 de novembre i 1 de desembre, divendres i dissabte, i la intenció és assolir i, si pot ser, superar els resultats de l’edició del 2017. Aleshores es van recollir 4.656 tones d’aliments i hi haver més de 30.000 voluntaris.

Des del Banc dels Aliments esperen no fer curt en voluntariat, com se sospitava l’any passat, tot i que al final va ser un èxit. Aquest 2018, a més, no patiran pel local: durant tres mesos s’instal·laran en una nau de la Zona Franca ─al número 52 del carrer D─, de la qual se n’ha endarrerit l’enderrocament per a aquesta finalitat. Allà es portaran tots els aliments recollits i se’n farà el recompte.

Els impulsors de la campanya recorden que no tots els aliments són vàlids per al Gran Recapte. Insisteixen que necessiten menjar nutritiu de llarga durada, és a dir, oli, llet i conserves (peix i verdures).