Un miler de professionals de l’atenció primària, segons el sindicat Metges de Catalunya, s’han manifestat aquest dilluns al migdia contra la precarietat laboral i les retallades, coincidint amb el primer dia de vaga convocada pels sindicats. En un inici, la concentració s’ha fet davant de la seu de l’Institut Català de la Salut, a la confluència del carrer de Balmes amb la Gran Via.

Els manifestants han tallat el trànsit en aquest punt i això ha dificultat la mobilitat pel centre de la ciutat. A més, prop d’un centenar de manifestants, han entrat dins la seu de l’ICS per reclamar més inversions per a la sanitat pública. Durant la lectura del manifest, els líders sindicals han exigit una atenció primària “digna i respectada”.

Després de concentrar-se davant de l’ICS, els metges s’han manifestat pels carrers del centre de la ciutat fins arribar a la seu de La Unió (l’Associació d’Entitats Sanitàries i Socials), la patronal de la sanitat concertada, situada al carrer de València.

L’ICS confia en un acord

El director de l’ICS, Josep Maria Argimon, confia en què s’arribarà a un acord abans de divendres i ha explicat quina és la proposta de l’administració davant les demandes del sector.

La protesta coincideix amb la reunió que aquest dilluns a la tarda han mantingut els responsables de l’ICS i els sindicats per intentar acostar posicions. La reunió entre els metges i l’ICS ha acabat sense acord. Per tant, la vaga continua convocada per a la resta de la setmana.