Des de fa uns dies que a l’hospital satèl·lit de Bellvitge respiren una mica més tranquils. Aquest equipament annex, estrenat recentment per atendre pacients amb covid-19, veu com es redueix cada dia una mica més la pressió assistencial. Segons ha explicat al ‘reset’, de betevé, Javier Tapia, subdirector del Procés d’Hospitalització i Alternatives l’Hospitalització de Bellvitge, l’explicació del descens de la corba és doble. D’una banda, les mesures restrictives, que es demostra que funcionen; de l’altra, la vacunació, que ha provocat un descens “claríssim” de l’impacte de la malaltia en la gent gran de les residències.

Segons Tapia, abans l’existència d’un positiu en una residència generava ràpidament un brot. Ara, en canvi, els positius es detecten moltes vegades en cribratges rutinaris i aquestes persones tenen molts pocs símptomes o bé no desenvolupen la malaltia. De fet, la campanya de vacunació a residències està molt avançada. Salut preveu haver administrat les segones dosis d’aquí a dues setmanes i assegura que els efectes ja s’han començat a notar amb una reducció dels contagis a la meitat.

Més altes que ingressos per covid

Tapia també ha explicat que fa uns dies que l’Hospital de Bellvitge ha aconseguit doblegar la corba i que les altes ja superen els ingressos hospitalaris. De fet, segons les seves previsions, a finals de setmana podrien tenir tots els malalts de covid concentrats a la planta de l’hospital satèl·lit, amb capacitat per a un centenar de pacients.