alves compareix
Foto ACN

La secció 21 de l’Audiència de Barcelona ha desestimat els recursos que demanaven mantenir en presó provisional Dani Alves després de la sentència que condemnava el futbolista per violació a quatre anys i sis mesos privat de llibertat. Així doncs, Alves podrà continuar en llibertat sota fiança fins que no hi hagi sentència ferma.

La sala disposa desestimar els recursos de súplica interposat pel ministeri fiscal i acusació particular contra la interlocutòria de 20 de març del 2024 per la qual s’acorda la presó provisional eludible mitjançant el pagament d’1 milió d’euros.

Descarta el risc fuga

En la resolució judicial, el tribunal considera el següent: “Descartat el risc de fuga en base a la gravetat de la pena, i encara concorrent una finalitat constitucional i legalment legítima, la mesura de presó només procediria quan no existeix un altre mitjà menys perjudicial per al dret fonamental a la llibertat”.

En aquest sentit, sobre el risc de fugida amb què el ministeri fiscal i l’acusació particular justificaven mantenir Alves a la presó fins que no hi hagués sentència ferma, l’Audiència de Barcelona destaca: “Pel que fa a l’arrelament exterior, aquest pot ser contrarrestat amb les condicions d’assegurament personals i econòmiques imposades”.

Dani Alves, en llibertat provisional des del març

Després d’un any i mig de presó, Dani Alves va sortir el llibertat provisional a finals del mes de març. L’Audiència de Barcelona va acceptar la petició de l’advocada del futbolista, que va abandonar el Centre Penitenciari Brians 2 després de pagar una fiança d’un milió d’euros. El tribunal també va imposar a l’exblaugrana l’obligació de comparèixer al jutjat setmanalment i l’entrega del passaport espanyol i brasiler.

Dani Alves, condemnat per violació

El judici contra Dani Alves per una agressió sexual a la discoteca Sutton va arrencar a l’Audiència de Barcelona a principis de febrer. Dues setmanes més tard es va fer pública la sentència contra l’exblaugrana, condemnat a quatre anys i sis mesos de presó. Segons la resolució judicial, el futbolista també havia d’indemnitzar la víctima amb 150.000 euros i amb 150 euros diaris durant dos mesos.