judici dani alves
Foto: Jordi Borràs (ACN)

Dani Alves ha pagat la fiança per sortir en llibertat provisional, tal com va dictaminar un tribunal de l’Audiència de Barcelona per majoria. La secció 21ena de l’Audiència ha confirmat haver rebut els diners aquest dilluns al matí.

Després de 14 mesos privat de llibertat, l’esportista abandonarà el Centre Penitenciari Brians 2, a Sant Esteve Sesrovies, en espera d’una sentència ferma que resolgui els recursos presentats contra la sentència que el condemna a quatre anys i sis mesos per violació. L’exfutbolista del FC Barcelona ha trigat cinc dies a reunir els diners de la fiança.

Mesures cautelars per a Dani Alves

A més de dipositar la fiança, l’exblaugrana haurà d’entregar tant el passaport espanyol com el brasiler i haurà de comparèixer setmanalment a l’Audiència de Barcelona. El jugador, condemnat per violació, tampoc no podrà abandonar el territori nacional i tindrà prohibit aproximar-se a menys d’un quilòmetre de la denunciant.

Alves, pendent del recurs al TSJC

Segons la resolució judicial, Alves podrà mantenir la llibertat provisional fins que hi hagi una sentència ferma. En aquest sentit, un dels arguments dels magistrats per posar-lo en llibertat va ser que, tenint en compte que ja fa 14 mesos que és a la presó, es preveu que, quan es resolgui el recurs presentat per les parts, el futbolista ja haurà superat més de la meitat de la pena. A més, els magistrats van manifestar que la presó provisional no pot ser de compliment anticipat.