parc de la colònia castells

El parc de la Colònia Castells, a les Corts, obrirà portes el proper 21 d’abril per la Festa de la Primavera que hi celebrarà l’Ajuntament de Barcelona. El parc s’hauria d’haver inaugurat el març del 2023 i ha patit diversos retards. La festa es farà entre les 10.30 h i les 13.30 h i aquesta nova gran àrea verda ja romandrà oberta.

Plaça central, horts i espai de jocs infantils

L’espai comprès entre els carrers d’Entença, Taquígraf Serra, Equador i Montnegre, l’antiga Colònia Castells, s’ha transformat en un gran parc de 9.602 m² amb una plaça central rodona, horts urbans comunitaris, una zona de jocs infantils, una de salut i gent gran, un centenar d’arbres i parterres i una gran pèrgola.

També s’hi ha fet servir gespa artificial i natural en un prova pilot amb un tipus d’herba molt resistent a la sequera provinent de França, que es provarà durant els propers mesos. També té formigó porós drenant per aprofitar tota l’aigua de la pluja.

Les obres han tingut un pressupost final de més de tres milions d’euros i han estat envoltades de polèmica a causa dels retards i l’oposició veïnal.