El veïnat de la Zona Universitària ha penjat cartells a la zona on s’ha de construir la futura seu de la facultat de Matemàtiques i Informàtica de la UB i l’ampliació del Parc Científic de Barcelona. També han manifestat la seva oposició al projecte durant l’Audiència Pública de les Corts, aquest dimarts a la tarda. Els dos edificis tindran 24.000 m² en total i acolliran més de 700 investigadors i 45 grups de recerca. Es preveu que les obres acabin el 2028.

Unes 600 famílies que viuen al Campus Nord denuncien que el Pla especial urbanístic que s’ha aprovat autoritza a aixecar dos edificis amb el doble d’alçària del que es permet actualment i demanen la modificació del Pla General Metropolità. Critiquen que, tot i assegurar que no volen gratacels, amb l’aprovació del nou pla per tirar endavant el projecte, un dels edificis pot arribar a fer 47 metres d’alçària i un altre 27. Denuncien que enfosquirà amb ombra constant el passatge de Josep Canals i Mercader, adjacent, i la zona verda propera, on hi ha d’anar uns jardins i un parc infantil.

Passatge de Josep Canals i Mercader

El president de l’AV Zona Universitària, Josep Maria Guillumet, ha explicat a betevé que el projecte “és una barrabassada” que “transgredeix la llei d’urbanisme de Catalunya” i que hi presentaran al·legacions. Precisament en aquest sentit el regidor de les Corts, David Escudé, ha replicat que el projecte està en període d’al·legacions però que està disposat a seure amb els veïns per concretar-los els detalls i intercanviar opinions.

cartells contra facultat matemàtiques

Zona saturada d’estudiants

Els veïns asseguren que aquests dos edificis saturaran la zona d’estudiants i que el barri ha quedat com un calaix desastre on “tot hi va bé”. Denuncien que en els darrers 10 anys molts comerços han marxat de la zona i que només hi queden botigues i serveis per als estudiants. Demanen que el complex de la futura nova facultat de Matemàtiques i Informàtica es construeixi al Campus Sud, on diuen que hi ha prou espai lliure.