La Revola Escolar es queixa que l’Ajuntament de Barcelona ha assignat un pressupost “molt reduït” i “ridícul” per pacificar els entorns escolars aquest curs 2023-2024. Denuncia que la partida pressupostària és de 500.000 €.

L’organització es queixa que l’any passat, amb el govern de Colau, es van destinar 4,5 milions d’euros per pacificar els entorns escolars i que la xifra d’enguany baixa en picat i només suposa un 11 % d’aquell pressupost. L’associació denuncia que el govern actual “menysprea la necessitat de protegir els entorns de les escoles”.

Restricció del trànsit a les entrades i sortides escolars

Mentre no es faci una pacificació definitiva dels entorns escolars, es demana a l’Administració una actuació provisional a tots els entorns escolars: una restricció de vehicles amb tanques tant a les hores d’entrada com de sortida de cada centre escolar. L’associació posa d’exemple les actuacions que s’han fet a l’Escola Italiana, a Sarrià i a l’Escola Font d’en Fargas, al Guinardó, que malgrat que consideren que “les mesures no ha resolt els problemes de soroll i contaminació”, les valoren positivament. L’associació també proposa canvis en els semàfors del voltant de les escoles per afavorir la pacificació.

La Revolta Escolar considera que és una acció amb costos baixos, fàcil d’implementar i que dona seguretat a la canalla. Per això, demana a l’Ajuntament que posi els recursos necessaris per poder fer aquests talls, com ja fan ciutats com París i Londres, que implementen la mesura dins del programa School streets.