depredador sexual

La Policia Nacional ha detingut un depredador sexual que va assetjar més de 20 joves, alguns dels quals a Barcelona, a través de les xarxes socials. El detingut —que la policia qualifica de perillós— és menor d’edat i per poder posar-se en contacte amb les víctimes va suplantar la identitat d’un noi barceloní: li va sostreure les fotografies de les seves xarxes socials per fer-les servir en els seus perfils.

El detingut contactava amb les víctimes a través d’una coneguda xarxa social i després, a través d’una altra, els demanava imatges de contingut sexual. Segons la policia les amenaçava amb especial crueltat. En total, es van recopilar 22 denúncies: a Barcelona, Oviedo, Palència, Madrid, Palma, Torrejón de Ardoz i Granada.

Les adreces IP, clau en la detenció

En un primer moment la policia va centrar la investigació en el jove a qui el detingut va suplantar la identitat. Després d’acreditar-ne la innocència, van comprovar que les adreces IP des d’on el detingut obria els perfils a les xarxes, estaven situats en diverses províncies. Això és perquè una de les xarxes socials que feia servir, no li permetia obrir més perfils. El menor va demanar a altres persones que ho fessin per ell i li passessin les credencials d’accés.

Els consells de la Policia

La Policia Nacional ha donat alguns consells per evitar situacions d’assetjament a menors. El primer és no confiar en la identitat de les persones amb els quals es xateja i es juga a través de la xarxa. També recorden que no s’han d’enviar imatges de contingut sexual a persones desconegudes. La policia també s’adreça als joves i els diu que no s’han de sentir culpables ni sentir vergonya si han estat víctimes d’aquest tipus de delicte.