L’Ateneu del Raval, que té cinc anys de vida, és un centre cultural comunitari. En aquest espai es generen projectes relacionats amb temes com la interculturalitat, la migració, l’antiracisme o el feminisme. Arran de la covid-19 també s’han sumat a la xarxa de solidaritat veïnal col·laborant en la recaptació d’aliments per al repartiment a les famílies amb més necessitats. Ara veuen perillar la seva continuïtat, perquè no poden fer front als 3.000 euros de lloguer.

Diumenge, 4 d’octubre, a partir de les 19 h engeguen una campanya de micromecenatge amb el lema “#SalvemLAteneu” a través de la plataforma goteo.org, que durarà 80 dies.

L’Ateneu del Raval, en perill

En Nico, membre de l’Ateneu, explica que “amb la crisi sanitària hem vist afectada la nostra forma de finançament i ara fa ja cinc mesos que no podem pagar el lloguer”. Aquest centre cultural comunitari, ubicat a una antiga fàbrica del Raval, aconseguia els 3.000 euros de lloguer mensual a través del #Vermuteneu #Solidari. Però des del març, amb la covid-19, no l’han pogut celebrar.

Campanya a goteo.org

Una setantena d’artistes, dissenyadors, realitzadors audiovisuals i amics de l’entitat han aportat material per recompensar amb peces creatives les persones que facin donacions a través de la plataforma goteo.org.

80 dies de durada

La campanya “#SalvemLAteneu” durarà 80 dies. L’entitat espera recaptar a través de la plataforma goteo.org els fons necessaris per saldar el deute actual de lloguer i alhora aconseguir fons per garantir el pagament de l’espai al dia.