Els Mossos d’Esquadra han ratificat la identificació de l’agent antiavalot de la Policia Nacional que, durant les càrregues de l’1 d’octubre a l’Institut Pau Claris, va clavar suposadament una puntada de peu contra dos votants que estaven asseguts a l’escala del centre. L’acusació particular, que exerceix Irídia, ja va identificar-lo en un escrit que van entregar al jutge instructor. El magistrat però se’n va voler assegurar i va encarregar un informe pericial independent als Mossos d’Esquadra, que ara li han lliurat.

betevé ha tingut accés a aquest informe pericial de la policia catalana que avala que l’agent de la Policia Nacional identificat per Irídia és el mateix policia que va clavar una puntada de peu contra dos votants que estaven asseguts a les escales de l’institut Pau Claris quan la policia va irrompre al centre per aturar el referèndum.

En l’informe, els Mossos d’Esquadra de la Unitat Central de Fotografia i Audiovisuals fan una anàlisi minuciosa de diversos vídeos aportats en la investigació i comparen la indumentària que duien els set agents que van actuar a les escales de l’Institut Pau Claris amb la indumentària de l’agent identificat per Irídia. A partir d’aquesta comparativa, constaten que la roba coincideix i que, per tant, “l’agent amb número orgànic 5U495 és qui realitza el salt amb puntada de peu motiu d’estudi”.

El jutge el torna a citar a declarar

Davant aquesta ratificació, el Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona, que investiga les càrregues de l’1-O, ha tornat a citar aquest agent com a investigat. Tot i que encara no hi ha data, serà la segona vegada que compareixerà. En la primera citació al febrer de l’any passat, no es va reconèixer en els vídeos dels fets. Va admetre que l’1-O era a l’Institut Pau Claris, però va assegurar que en tot moment es va quedar al peu de l’escala i, per tant, va negar haver estat l’autor del cop de peu volador.

Juntament amb aquest agent, l’informe dels Mossos identifica també un altre agent de la policia espanyola acusat de llançar escales avall una altra votant en el mateix institut. El jutge també l’ha citat com a investigat, juntament amb els dos mossos d’esquadra que han signat l’informe pericial perquè el ratifiquin. Amb aquests policies, el jutge manté investigats una seixantena d’agents de la Policia Nacional tres anys després de les càrregues pel referèndum.