(ACN) La fiscalia demana penes de presó entre set i vuit anys i mig per a 58 detinguts de la primera macrooperació policial contra els narcopisos al Raval, a finals d’octubre del 2018. Es tracta de la coneguda com a operació Bacar. Se’ls atribueixen els delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal. En algun cas, també el de tinença d’armes.

El ministeri fiscal considera provat que es van dedicar a distribuir cocaïna, crac, heroïna, MDMA, haixix i marihuana, almenys, entre febrer i octubre del 2018. Segons l’escrit, “van conformar un entramat dedicat a ocupar pisos i locals” per convertir-los en punts de venda o narcopisos. A més, dibuixa una estructura formada per treballadors que estaven les 24 hores, responsables del pis, caps de domicili i subministradors de substàncies.

Una estructura del tot organitzada

Segons l’escrit, els responsables del pis controlaven les quantitats de drogues, informaven els seus superiors, portaven la comptabilitat i donaven ordres als treballadors. Els caps de domicili recaptaven els guanys, resolien els conflictes i buscaven més pisos per ocupar.

L’escrit desgrana diversos narcopisos als carrers d’Avinyó, Robadors, Joaquín Costa, Carretes, Sant Climent, Valldonzella, Portal Nou, Lluna, Sant Gil, Tallers, Sant Rafael, Lancaster, Margarit, Salvadors, Còdols, Aurora, Josep Anselm Clavé i Riera Alta.

Més enllà de les peticions de presó per als detinguts, la fiscalia també en demana l’expulsió d’aquells que estiguin en situació irregular segons la Llei d’estrangeria. Porta aquest cas el jutjat número 27 de Barcelona.