Jordi Cuixart i Jordi Sánchez

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, encoratgen els independentistes a sortir al carrer en les mobilitzacions que han convocat les entitats pel segon aniversari de l’1 d’octubre. En una carta conjunta que han escrit des de la presó de Lledoners, demanen, però, “no deixar-se endur per la ràbia del moment” i reiteren la necessitat que el moviment independentista segueixi transitant per l’actitud de la no violència.

Cuixart i Sènchez, que es troben en presó preventiva des de fa gairebé dos anys en espera de la sentència del judici del procés, asseguren que no tenen “cap problema a denunciar una i mil vegades la violència”. Tot i això, afegeixen que no accepten lliçons “dels qui emparen la violència des de l’Estat”. Segons els dos líders polítics empresonats, “la no-violència és la clau de volta que sosté la causa independentista”, i aquesta causa no és altra que “la llibertat i la democràcia”.

En l’article també parlen de les darreres detencions de membres dels CDR com una mostra més de la “voluntat de construir noves causes judicials” amb “detencions espectaculars i filtracions interessades i falses” per construir un relat que criminalitzi l’independentisme.

En la carta, Sànchez i Cuixart acaben recordant que fa 715 dies que estan a la presó, privats de llibertat.