La Fundació Aspasim ha engegat la marca de productes Sentit amb l’objectiu d’incloure i sensibilitzar sobre les capacitats de les persones amb discapacitat. Són productes com davantals, draps i manyoples de cuina brodats; pessebres i figures i hotels d’insectes per a horticultura. Tots han estat creats per les 80 persones amb discapacitat greu que treballen als diversos taller ocupacionals de la fundació durant tot l’any.

Donar “sentit” a la diversitat

La marca Sentit vol donar valor i visibilitzar els productes que es feien i es comercialitzaven fins ara. Unes peces úniques creades artesanalment: “Ho fem a mà amb molt d’amor i il·lusió perquè altres ho comprin i ho utilitzin”, explica Mariona Valls, usuària del taller ocupacional. “És un producte ben fet, perquè està creat amb molta cura i amor”, diu Eva Pérez, educadora d’Aspasim. I afegeix que “el que volem vendre no és la nostra discapacitat, volem vendre els nostres productes”.

La marca s’ha posat en marxa aquest 3 de desembre, Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. També coincideix amb els 80 anys de la Fundació Aspasim que, per celebrar-los, ha creat el primer gegant amb discapacitat intel·lectual.

Els beneficis de la venda d’aquests productes es destinaran a finançar els projectes socials (d’educació, ocupació, habitatge, salut i oci) que es desenvolupen a l’entitat.

On comprar productes d’Aspasim

Els productes es venen per internet i en aquestes dates també es poden trobar a fires nadalenques: del 29 de novembre al 23 de desembre a la Fira de Santa Llúcia de la plaça de la Catedral, l’1 de desembre al Mercat de Nadal de Pedralbes a la plaça del Monestir―, i del 27 al 31 de desembre a la Fira de Consum Responsable de la plaça de Catalunya.