La tercera edició de la cursa “En marxa contra el Càncer” ha aplegat prop de 5.000 persones al Parc del Fòrum de Barcelona que han volgut, d’aquesta manera, contribuir a la lluita contra aquesta malaltia. Aquesta solidaritat ha permès recaptar 150.000 euros, que serviran tant per finançar projectes d’investigació com per ajudar les famílies que conviuen amb el càncer.

La gerent de l’AECC Catalunya, Àngela Sánchez, considera que els malalts i les seves famílies agraeixen el suport que els donen les persones que participen de forma anònima en esdeveniments com aquest.

La jornada s’ha distribuït en tres curses de dificultat variada: una primera de cinc quilòmetres amb poc desnivell i, per tant, assequible a tothom; una segona cursa de 10 quilòmetres; i una marxa de dos quilòmetres i mig sense cronometratge i per tant no competitiva. Paral·lelament, el Parc del Fòrum ha acollit durant el matí diverses activitats físiques com sessions de “body combat” o zumba obertes a tothom.

Marxa nòrdica com a teràpia

Alguns participants han decidit fer la cursa en la modalitat de marxa nòrdica, una pràctica que els serveis de nutrició de l’AECC recomanen als pacients de càncer pels seus nombrosos beneficis. L’Amàlia Gonzàlez és una d’aquestes corredores que fa anys que ha incorporat la marxa nòrdica amb nutrició a la seva vida i afirma que li ha “canviat la vida”. Destaca que, en el seu cas, li ha servit per pal·liar els efectes secundaris del càncer de mama metastàtic que pateix així com combatre l’augment de pes provocat pel tractaments hormonals. A més, diu que “la vida saludable et treu dolors, malestars i fins i tot el mal geni”.

L’AECC alerta que al voltant del 30 % dels casos de càncer s’atribueixen a l’alimentació i falta d’exercici físic. L’objectiu d’aquesta cursa és doble, d’una banda contribuir econòmicament i anímicament i, de l’altra, fomentar l’exercici i un estil de vida saludable.