Per a la gent gran les festes nadalenques poden ser especialment sensibles. Molts d’ells pateixen l’angoixa provocada per la solitud en unes dates de records familiars. Des de la Fundació Amics de la Gent Gran reforcen aquests dies l’atenció a aquestes persones amb una visita extra per part dels voluntaris, l’entrega d’un lot de Nadal, activitats de socialització i un dinar. Ara bé, alerten que hi ha un centenar d’avis en llista d’espera per la falta de col·laboradors.

Aquest dissabte al matí, l’Albert, un dels voluntaris, s’ha apropat al Carmel per portar a la Teresa i en Miquel, de 86 i 91 anys, el seus lots de Nadal. És una visita que fa dies que esperaven i aquest dissabte finalment han pogut descobrir el contingut de l’obsequi. “El més important no són les coses que ens regalen, sinó que algú et fa una visita i es recorda de tu”, ha dit la Teresa. I és que, el miler de persones que atén la Fundació tenen situacions molt diverses però totes amb un punt en comú: la soledat. “Les persones grans ens sentim soles, i ens agrada compartir històries amb la gent jove, perquè ens recorda com érem”, ha comentat el Miquel.

Fan falta voluntaris

Des de la fundació expliquen que per poder fer tota aquesta tasca necessiten la col·laboració de la ciutadania i de formes diverses. Per una banda, fan una crida a trobar voluntaris per poder atendre aquestes persones durant dues hores cada quinze dies. També s’hi pot contribuir fent donacions econòmiques.