agressio homofoba born barcelona

Un jove gai ha estat apallissat per dos homes en una nova agressió homòfoba que ha tingut lloc al barri del Born. Els fets van succeir aquest divendres al matí, segons ha denunciat l’Observatori contra l’Homofòbia l’endemà que la pròpia entitat denunciés un augment en un 40 % de les agressions homòfobes a la ciutat aquest 2019.

El noi tornava amb una amiga després d’estar de festa a la plaça Reial i, quan arribaven al Born, dos homes el van començar a increpar. El van cridar amb insults contra la seva orientació sexual i s’hi van llançar a sobre agredint-lo i propinant-li cops a diverses parts del cos.

En un primer moment, la víctima, espantada, va evitar trucar a la policia. Van marxar i l’amiga li va curar les ferides que els agressors li havien ocasionat. Més tard, però, segons explica el president de l’OCH, Eugeni Rodríguez, el jove, va decidir visitar les urgències d’un hospital quan va veure la gravetat de les ferides. Aquest dimarts la víctima rebrà atenció psicològica al centre LGTBI i es presentarà una denúncia als Mossos d’Esquadra.

Enèsima crida a una taula de treball per lluitar contra la LGTBI-fòbia

Des de l’OCH tornen a demanar una taula de treball conjunta entre Ajuntament, Generalitat i tècnics especialistes per fer front a les agressions homòfobes i a la LGTBI-fòbia. Justament, el regidor de Drets de Ciutadania i Participació de l’Ajuntament, Marc Serra, ja ha condemnat l’atac a través de les xarxes socials.

Serra ha mostrat el seu “absolut rebuig” i ha exigit no naturalitzar els fets, que assegura, no quedaran impunes.