La Fundació Aspasim, dedicada a les persones amb discapacitat intel·lectual, ha engegat un micromecenatge de 15.000 euros per fer possible el gegant Normag: la primera figura popular amb discapacitat psíquica de Catalunya. El gegant serà un mag i tindrà la cara del Jordi, un usuari d’Aspasim que té la síndrome de Down i no parla. Si s’aconsegueixen els diners, es construirà durant el mes d’agost i es batejarà per les Festes de la Mercè.

Un gegant inclusiu

El construirà la gegantera Dolors Sans amb materials ultralleugers i amb un disseny adaptat perquè el puguin portar persones amb discapacitat intel·lectuals i físiques. Es vol crear una colla gegantera inclusiva a Sarrià, dinamitzada per la Fundació Aspasim i Oratge Associació, que el faci ballar per les festes majors de tot Catalunya. Un projecte que vol visibilitzar i normalitzar les persones amb discapacitat a la societat i a les festes populars.

80 anys d’Aspasim

El Normag és l’últim projecte d’un curs ple de d’activitats per celebrar els 80 anys de l’entitat. Aspasim va ser creada el 1938 per la pedagoga Maria Mullerat i actualment dona servei a 300 usuaris en escoles, centres ocupacionals i llars residència. L’entitat concertada treballa per la inclusió de les persones amb discapacitat intel·lectual a la societat però, assegura, l’administració ha de destinar més finançament perquè sigui possibleFa cinc anys el director d’Aspasim, Efrèn Carbonell, ja ho va denunciar a betevé.