Un any més, amb motiu de la celebració de la Mercè les diferents colles geganteres de Barcelona presenten els seus gegants i gegantes. La novetat d’aquest any duu el nom de Normag, que ha estat batejat com el primer gegant fet amb materials ultralleugers i amb un disseny adaptat perquè les persones amb discapacitat intel·lectual o física també puguin participar en aquesta tradició. I és també la primera figura gegantera que té les faccions d’una persona amb síndrome de Down.

Aquesta innovació ha estat introduïda per la Colla Gegantera de Sarrià amb l’ajuda de la Fundació Aspasim gràcies a l’aportació de més de 250 mecenes, i serà exposada a la seu del districte de Sarrià-Sant Gervasi quan no tingui actuacions.

El gegant ha estat creat per la constructora Dolors Sans, que prèviament va crear la Frida, de Tarragona; l’Ocellaire, de l’Eixample, i en Martí, de Premià de Mar, tres gegants també adaptats que han estat els padrins i padrines d’en Normag. Després de la cerimònia de bateig, conduïda pel capgròs Mossèn Filomeno del Raval, el gegant ja podrà desfilar pels carrers de Barcelona durant les Festes de la Mercè 2019.