La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha fet aquest dilluns al matí un acte de pressió a l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i també presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín. L’entitat afirma que Marín “incompleix sistemàticament” la Llei 24/2015, ja que no està oferint a les famílies desnonades de l’Hospitalet una alternativa “digna” d’habitatge. Una vintena de persones l’han anada a trobar al CCCB, on se celebra la reunió del Consell General del Consorci de Cultura Contemporània, en el qual participava Marín.

La PAH afirma que han intentat reunir-se amb l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat en diverses ocasions i que no han obtingut resposta del consistori. Un dels casos que han denunciat és el d’una veïna del municipi que viu sola amb els dos fills menors i té previst un desnonament per al 12 de desembre. La PAH afirma que el consistori només li ha ofert tres nits en un hostal o una pensió. Núria Marín, però, no s’ha aturat a escoltar les demandes de la PAH de l’Hospitalet de Llobregat i, en acabar la reunió, ha optat per sortir per un accés alternatiu de l’edifici per no topar-se amb els manifestants.

No és la primera vegada que la PAH fa escarnis públics a polítics o responsables d’immobiliàries. Durant un temps va ser una acció habitual de l’entitat que defensa el dret a l’habitatge i ara l’han tornat a recuperar.