Agressió al parc de la Ciutadella

La Fiscalia de Barcelona demana una pena de dos anys i nou mesos de presó per a l’home que va agredir una dona que retirava llaços grocs del Parc de la Ciutadella. El ministeri públic li atribueix un delicte contra l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques i un altre de lesions, amb l’agreujant de discriminació per motius ideològics i de nacionalitat de la víctima. En canvi, demana que s’arxivi la causa contra la dona perquè considera que les lesions que va causar a l’acusat van ser “en legítima defensa”.

Els fets van passar l’agost del 2018, quan la víctima estava traient llaços del parc amb la seva família. Segons el relat fiscal, l’acusat li va recriminar l’acció i va iniciar-se una discussió que va pujar de to quan la víctima va parlar en rus als seus fills. El ministeri públic sosté que l’acusat va reaccionar amb “insults xenòfobs” i que, després de donar-li un cop a la cara que la va fer caure a terra, va continuar-la agredint.

Agreujant ideològic

La fiscalia creu que l’acusat va actuar “guiat per la seva animadversió tant als postulats ideològics no independentistes […] com també al seu origen i nacionalitat russa”. D’aquesta manera, el ministeri públic s’alinea amb versió denunciada inicialment per Ciutadans, tot i que l’endemà dels fets l’acusat va assegurar que els havia retret que tiressin els llaços a terra i embrutessin la ciutat. L’home va ser detingut i posat en llibertat provisional amb càrrecs.

El ministeri públic també sol·licita una ordre d’allunyament de 1.000 metres respecte a l’acusada i la prohibició de comunicar-s’hi durant cinc anys, a més d’una indemnització de 400 € per les lesions i 3.000 € pels danys morals. També li haurà de pagar les despeses que li hagin causat els tractaments psiquiàtrics i psicològics. D’altra banda, la fiscalia també vol que se l’inhabiliti per exercir l’educació tant en l’àmbit docent com esportiu i lleure durant cinc anys, a comptar a partir del moment en que, si se’l condemna, surti de la presó.