La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que 500 infermers seran els encarregats d’administrar les vacunes contra la covid durant la primera etapa, que començarà al gener. Aquests professionals estaran repartits en 25 equips distribuïts per tot el territori. A Barcelona hi haurà un total de sis equips de vacunació formats per un total de 120 infermers.

Segons ha explicat la subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, es començarà per vacunar les persones que viuen a les residències de gent gran i de discapacitats. Seran el col·lectiu d’infermeria, en equips de dues persones, qui es desplaçarà a les residències per administrar les dosis.

Precisament, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest dilluns que esperen que les primeres dosis de la vacuna arribin després de Reis, i que es podran començar a administrar a partir de mitjans de gener. “Si és la primera setmana de gener, nosaltres estem a punt”, ha assegurat la consellera Vergés.

Crida per buscar infermers

Salut fa una crida a través dels col·legis professionals d’infermeria per reclutar aquests 500 professionals que administraran les primeres dosis de la vacuna contra la covid. “Que tothom que vulgui participar, pugui fer-ho”, ha dit Cabezas.

Sobre la capacitat de dur a terme el pla de vacunació, Salut destaca que Catalunya en té una experiència àmplia. “Cada any s’administren més de tres milions de vacunes”, recorda Cabezas.

Segona etapa: de dos a tres milions de persones

Pel que fa a la segona etapa de vacunació, Cabezas ha explicat que el Ministeri de Sanitat encara no l’ha definit i que dependrà de l’arribada de les dosis. Tot i això, ha avançat que serà similar a la campanya de la grip. És a dir, s’adreçarà a persones de risc i persones grans, i es calcula que abraçarà un col·lectiu d’entre 2 i 3 milions de persones.