Lluís Bassat s’ha sincerat en una entrevista al programa ‘reset’, de betevé, en què ha revelat que ha perdut gent molt estimada a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. “A mi se m’han mort 10 persones molt properes“, ha explicat el creatiu, comunicador i promotor d’art contemporani, que ha precisat que es tractava d'”una tieta i amics íntims”.

Confinat des del 12 de març

El reconegut publicista ha assegurat que ho porta “a l’extrem” perquè està confinat a casa seva “des del 12 de març”. Lluís Bassat, diu, només ha anat a Barcelona “tres o quatre vegades per coses molt urgents”, com ara visites mèdiques, i “no he sortit ni m’he vist amb amics“.

Els governs, espanyol i català, haurien d’haver estat més contundents.”

El paper de la publicitat en la prevenció

Aquest “sacrifici“, segons Bassat, “ha valgut la pena per poder-ho explicar”. El creatiu creu que “quan veus tantes persones properes que es moren, ets més prudent” i considera que “això la publicitat ho hauria hagut d’explicar“.

En aquest sentit, ha posat com a exemple Escòcia, on el govern va fer una campanya de publicitat per conscienciar de la covid-19 on es veia “una persona que va tacant tots els qui estan al seu voltant”. En canvi, a l’estat espanyol, “hem estat poc durs” perquè “tant el Govern de l’estat, com el de la Generalitat haurien d’haver estat més contundents a l’hora de publicitar el gravíssim perill” que suposa el virus.