argimon covid catalunya

(ACN/Redacció) El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, veu “probable” que hi hagi una setena onada de la covid, però adverteix que no es pot predir ni quan es produirà ni quina virulència tindrà, ja que dependrà de la variant dominant i de com es comporti. Mentrestant, Argimon ha apostat per continuar “normalitzant la vida quotidiana” a l’hora que es manté la vigilància del virus i mentre duri la “treva”.

En aquest sentit, creu que el nombre de casos “no és el més important” a l’hora de monitoritzar la situació actual, sinó la seva gravetat i la “repercussió” que tenen a les plantes i a les UCI dels hospitals catalans, que registren la setmana amb menys crítics de tota la pandèmia. El conseller ha avisat que la pandèmia “està donant una treva, però és aquí” i que encara queden molts aspectes per conèixer del virus.

Augment de positius a Catalunya

De fet, Catalunya està registrant un augment de casos confirmats amb covid en els últims dies, ara que pràcticament ja no queden restriccions —la mascareta només és obligatòria al transport i als centres de salut o residències. Així ho mostra l’actualització de dades de la covid-19, tot i que ara no es fan proves a la població general, de manera que la lectura dels indicadors no pot ser com la de fa uns mesos.

En qualsevol cas, si es manté l’increment de positius, es podria arribar a notar als hospitals i a les UCI en una o dues setmanes.