Els veïns de quatre comunitats de veïns del carrer de Sancho de Ávila han tancat el solar entre els seus blocs per evitar que funcioni com a punt de reunió. La idea de tancar aquest parc es remunta a l’any 2017, quan farts de les molèsties que ocasionen els usuaris dels locals d’oci nocturn que hi ha a l’entorn, van proposar al districte de Sant Martí que els donés permís per instal·lar una tanca que permetés tancar, a la nit, l’interior d’illa dels seus edificis.

Ara bé, no ha estat un procés senzill. En aquell moment Solvia havia d’edificar un bloc d’habitatges a un solar de l’illa i es necessitava el seu acord. Les negociacions van quedar interrompudes per la pandèmia i no va ser fins a finals de 2021 que es va arribar a un acord i es van iniciar les obres. La tanca ha tingut un cost de 70.000 euros, que ha suposat una despesa d’entre 300 i 600 euros per veí.

botellots

A hores d’ara ja està instal·lada i l’Ajuntament va recepcionar l’obra l’11 d’abril. A partir d’aquest moment Parcs i Jardins seran els encarregats d’obrir i tancar l’espai, com a qualsevol altre parc de la ciutat.

El solar ha d’acollir un poliesportiu

Al solar que han tancat els veïns, entre Sancho de Ávila, Zamora, Tànger i Pamplona, hi ha projectat des de fa anys un poliesportiu per al barri. L’equipament no té redactat encara el projecte, que va amb anys de retard. A l’últim consell de barri se’n van donar més detalls, tindrà 5.000 m2 i una pista poliesportiva de 1.000. L’equipament, que té un pressupost de 5 M €, estarà semisoterrat i tindrà una coberta verda.

solar equipament esportiu

Temor per un increment de l’incivisme a l’estiu

Els veïns han intensificat la pressió a l’Administració per evitar que el problema de l’incivisme s’incrementi, especialment de cara a l’estiu. I és que la zona coneguda com a “triangle golfo” acumula gairebé 4.000 denúncies des del setembre per beure al carrer. La Guàrdia Urbana i els Mossos d’esquadra treballen conjuntament per intentar pal·liar els efectes de les botellades, especialment en la franja horària entre les sis i les set de la matinada, moment en què es fa el canvi de torn de les patrulles i acostuma a ser el moment on hi ha menys presència policial.