abús sexual provença fgc

Els Mossos d’Esquadra han detingut un home per abusar sexualment d’una passatgera dins de l’estació de Provença dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) . L’autor dels abusos sexuals va tocar el cul a una dona que caminava per l’estació mentre sortia de les instal·lacions.

Els fets es van produir pels volts de les 16 h aquest dijous, 28 d’abril. Immediatament després de l’abús, la víctima va dirigir-se al personal de seguretat per explicar-los el que havia passat. Durant la declaració dels fets, la dona va identificar l’autor dels tocaments i immediatament després va quedar detingut per agents de la policia catalana.

Els Mossos recorden que si una persona és víctima d’abusos sexuals al metro, tren o bus, cal que avisi de seguida la policia i en denunciï els fets. És la manera per què els agents puguin buscar l’autor i puguin fer totes les gestions per localitzar-lo i detenir-lo.

Altres casos d’abusos sexuals al transport públic

Recentment s’han produït altres casos d’abusos sexuals al transport públic a Barcelona. L’últim del qual betevé té constància es va produir el març, quan la Guàrdia Urbana de Barcelona va detenir un home per abús sexual dins d’un autobús.

De fet, més de la meitat de les dones diuen haver patit algun tipus d’assetjament al transport públic: concretament, el 57 % de les usuàries. Segons l’Enquesta d’assetjament sexual al transport públic, el metro és el mitjà on es produeixen més agressions