Nous casos hepatitis

El Departament de Salut de la Generalitat ha confirmat un tercer cas d’hepatitis greu d’origen desconegut, alhora que està estudiant tres casos probables més d’aquesta malaltia potencialment perillosa per a nens petits. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha informat que el sistema de vigilància epidemiològic està atent en la detecció de l’hepatitis greu d’origen desconegut.

Aquest tipus d’hepatitis és una malaltia que pot causar quadres clínics aguts i que el causant podria ser un adenovirus, al costat d’altres factors que n’incrementarien la virulència i que encara s’estan estudiant.

Un centenar de casos al Regne Unit

El conseller explica que “al Regne Unit hi ha un conglomerat de casos superior a l’esperat, però a la resta d’Europa no és així, tampoc a Espanya i a Catalunya, en principi, però estem atents”, ha tranquil·litzat el conseller en unes declaracions a Granollers. Va ser al Regne Unit on es va donar l’alerta per aquest nou tipus d’hepatitis greu d’origen desconegut i on s’han detectat un centenar de casos.

Per això, l’OMS ha llançat una alerta internacional perquè els països estiguin a l’aguait si observen quadres clínics similars.

Què fer per evitar l’hepatitis infantil aguda?

Els símptomes d’aquesta patologia són dolor abdominal, vòmits o icterícia; el quadre clínic presenta una ràpida i marcada elevació de les transaminases, uns enzims que es troben dins de les cèl·lules hepàtiques i que serveixen de marcador per a possibles patologies del fetge. Les autoritats sanitàries aconsellen com a principal mesura preventiva el rentat freqüent de les mans, cobrir-se a l’hora de tossir amb la part interior del colze i utilitzar mocadors d’un sol ús. També recomanen consultar el pediatre si el menor comença a tenir símptomes que s’agreugen en pocs dies.