El govern de la Generalitat no vol avançar si dilluns vinent es mantindran o no les restriccions actuals per frenar els contagis de la covid. Fa dies que el descens de la corba de la tercera onada s’ha estancat, i això preocupa als responsables de Salut. La portaveu del govern en funcions, Meritxell Budó, assegura que l’executiu ho està estudiant, però es mostra cautelosa.

“Hem d’evitar en la mesura del possible una quarta onada”, adverteix. Considera que “en la mesura del possible” s’han d’anar aixecant les restriccions, però al mateix temps creu que cal “evitar prendre decisions que després ens facin tornar molt enrere, amb restriccions molt més dures perquè estem a la quarta onada”.

La decisió, entre dimecres i divendres

De moment, Budó assegura que s’estan revisant les mesures en el marc del Procicat. Segons ha explicat, la decisió es prendrà entre dimecres i divendres, en funció de com evolucionin les dades epidemiològiques i del que marquin les autoritats sanitàries.

Els responsables de les UCI de l’Hospital del Mar i de l’Hospital de Sant Pau han reconegut a betevé que senten “terror” davant un possible relaxament de les restriccions. Asseguren que la pressió hospitalària encara és molt elevada, amb molts pacients als llits de crítics, i que estan exhausts.

Aquest dilluns van entrar en vigor les darrers modificacions en les restriccions que inclouen la represa de les activitats extraescolars presencials i el lleure educatiu.