Salut espera el pic de la pressió hospitalària a finals d’aquesta setmana o la vinent. Mentrestant les corbes d’ingressos i pacients crítics continuen en augment. Respecte a la setmana passada, les UCI registren un 66 % més d’ocupació i ja tenen 510 malalts, un fet que no es donava des de finals d’abril.

Les restriccions i la percepció del risc fan baixar els contagis

En canvi, el Departament de Salut constata des de fa “set o vuit dies” una disminució “important” dels contagis, en totes les franges, especialment en les que més havien crescut, la de 15 a 29 anys i la de 30 a 39 anys. Les autoritats sanitàries relacionen aquest descens amb les mesures anticovid com el tancament de l’oci nocturn, la limitació de reunions i, sobretot, la limitació de mobilitat nocturna. “La percepció de risc ha augmentat entre la població”, reconeix el director de l’Agència de Salut Pública, Xavier Llebaria.

La vacunació dels 12 als 15 anys, al setembre

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha descartat incrementar les restriccions. En una entrevista al diari ‘Ara’, el responsable de Salut ha apuntat que el 2022 encara estarem en pandèmia i ha recordat que encara queden un milió de joves pendents de vacunar-se. Per això, Argimon calcula que fins al setembre no començarà la vaccinació en la població de 12 a 15 anys.