(ACN/redacció) El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha donat per fet aquest dimarts al Parlament que la nova variant de la covid-19 detectada a Sud-àfrica, l’òmicron, arribarà a Catalunya, i ha revelat que ja se n’ha detectat en aigües residuals des de fa dues setmanes. Això abans no se sàpiga si els dos pacients en estudi estan infectats amb aquesta variant. Els resultats de les proves es coneixeran aquest divendres, però els estudis preliminars indiquen que podrien tenir la nova variant.

Argimon ha reiterat que la nova variant de la covid-19 és un element de preocupació i ha admès que “probablement s’acabarà imposant”, tal com va passar amb la variant delta, que en uns mesos va ocupar tot l’espai del virus al país.

Per ara, se n’han confirmat dos casos a Espanya. La preocupació dels experts és la quantitat de mutacions que té la variant. Ara bé, els investigadors diuen que no és clar que sigui més virulenta perquè els afectats han passat la malaltia de forma lleu.

Sobre les vacunes actuals, l’Agència Europea de Medicaments (EMA) preveu saber en uns 15 dies si caldrà adaptar les vacunes a la variant òmicron.