nadal catalunya covid

(EFE) El Ministeri de Sanitat ha recomanat limitar el nombre de persones en els “esdeveniments públics i socials” durant les celebracions de Nadal. També, intensificar les mesures de control i el seguiment de les persones procedents del sud d’Àfrica. El Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) fa aquestes recomanacions en la sisena actualització del document en què avalua el risc de les variants del SARS-CoV-2, en què assenyala que “el risc de noves introduccions de l’òmicron a Espanya es considera molt alt i el de disseminació, alt”.

Reduir el nombre de participants en les trobades nadalenques

Segons el document, en el cas de disseminar-se la nova variant òmicron “afectaria un nombre elevat de persones, amb la qual cosa es podrien produir casos greus i afectar especialment els més vulnerables, la qual cosa tindria un impacte alt”. Per això, es recomana “establir límits en el nombre de participants en esdeveniments públics i socials, especialment durant les celebracions de les festes nadalenques”.

Limitar els vols del sud d’Àfrica amb Espanya fins al 15 de desembre

Sanitat recorda que cal “extremar les precaucions en cas de viatjar a zones on circuli de forma important” aquesta variant, amb mesures com proves i quarantena a les persones procedents de Botswana, Swazilàndia, Lesotho, Moçambic, Namíbia, Sud-àfrica, Zimbàbue “o qualsevol altre país on es demostri o sigui probable una alta prevalença de l’òmicron”. El Consell de Ministres ha acordat limitar, fins al proper 15 de desembre, els vols entre Sud-àfrica, Botswana, Swazilàndia, Lesotho, Moçambic, Namíbia i Zimbàbue i els aeroports espanyols.