(ACN) El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha confirmat que en les properes hores s’avaluarà la situació de la pandèmia a Catalunya, tot i que no ha volgut avançar quin tipus de mesures es poden prendre. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha remarcat que cal la col·laboració de la ciutadania: “Ara el que hem de fer és analitzar la situació, els indicadors, veure com van les coses i a partir d’aquí prendre decisions que també la ciutadania ha d’entendre”.

Argimon ha afegit que caldrà esperar dues, tres o quatre setmanes per veure l’efecte de la variant òmicron als hospitals. Tot i això, el conseller ha avançat que Salut va entregar un document a la comissió delegada de la covid-19 i que s’ha d’estudiar aquest dilluns: “Tot està obert a estudi i anàlisi”, ha insistit el conseller, que ha demanat que la ciutadania no es posi en “situació de pànic”.

Prudència i paciència

Argimon ha apuntat que els tests d’antígens abans dels àpats de Nadal són una bona eina, “però no un passaport per a res” i ha afegit: “Jo no me’l faré”. En canvi, sí que ha animat a vacunar-se, especialment la franja dels 60 a 69 anys. Ara bé, ha explicat que dissabte es va viure un altre episodi d’agressió a un administratiu en el punt de vacunació de la Maquinista: “No pot ser una societat de ‘vull això ara i avui’. Per vacunar-nos hem tingut molt de temps”, s’ha queixat.

En general, Argimon ha constatat que a Europa en general hi ha un problema: una “dissociació clara entre el que passa als hospitals i als CAP, que estan plens de covid, i el que passa al carrer, que la vida és normal”.