Els tenidors d’animals ja gaudeixen de la nova àrea d’esbarjo per a gossos a Can Dragó. Tot i que no s’ha inaugurat oficialment, els usuaris han decidit entrar-hi, farts del retard en l’obertura de l’espai. Malgrat tot, es mostren satisfets. La nova àrea disposa d’un tancat amb doble porta i una tanca perimetral més alta que la de l’espai anterior. Aquests dos elements eviten que els animals puguin saltar i sortir de l’àrea.

Un àrea molt desitjada

Feia anys que els usuaris de l’antiga àrea de gossos de Can Dragó demanaven un equipament adequat per als animals. Les demandes es van adreçar a l’Ajuntament i al Síndic de Greuges. L’antiga àrea, construïda l’any 92, es trobava en un estat que els usuaris qualificaven de “lamentable”. Els tenidors portaven temps reparant els desperfectes al terreny, van haver de substituir la porta d’entrada i algunes de les fustes de la tanca perimetral.

La tanca era, a més, massa baixa i els gossos la saltaven. “Quan vaig venir a l’àrea antiga que hi havia aquí, van llançar un petard i la gossa es va espantar, va saltar la tanca i es va escapar”, recorda Antonio Jiménez, un dels usuaris, “vaig deixar de venir aquí”. Per aquest motiu es va decidir construir una nova àrea, a pocs metres de la que hi havia. “Ara m’agrada molt l’altura de la tanca, i també el sistema de porta doble també està molt bé, així no hi ha perill que quan surtis no vingui un gos al darrere i s’escapi”, afegeix Jiménez.

Queixes veïnals

Les obres d’aquesta nova àrea, que van començar a la primavera, es van topar, només començar, amb les queixes d’un grup de veïns. Demanaven la reubicació de la nova àrea a la zona de l’escultura ‘Els Aurigues Olímpics’, de Can Dragó. Després de setmanes de protestes, que van culminar en un intent per aturar les obres, l’Ajuntament va decidir tirar endavant amb el projecte pel bé dels animals i els usuaris de l’àrea.