Sense aigua corrent, ni lavabo, ni dutxa. Tampoc no té finestres i la porta d’entrada al pis no obre ni tanca perquè no té pany. En aquestes condicions viu la Manuela, una veïna de Ciutat Vella des de fa més de 20 anys. Dimarts d’aquesta setmana es va enfrontar al seu tercer desnonament, que la Plataforma Resistim al Gòtic va aconseguir aturar. Aquesta dona de 60 anys va deixar de pagar el lloguer del pis fa dos anys, quan diu que l’operari d’una constructora li va destrossar el pis. “Em van trencar el lavabo, els mobles i em van deixar els cables per terra amb aigua”, diu la Manuela. Va posar una denúncia per assetjament immobiliari però va ser arxivada.

Habitatge d’urgència per a la Manuela

La Tiphaine, membre de la Plataforma Resistim al Gòtic, assegura que l’Administració no pot tolerar casos com els de la Manuela. Afirma que Serveis Socials li va oferir anar en un pis tutelat per a persones majors de 65 anys, però que va rebutjar perquè té un fill a punt de sortir de la presó que no podria acollir. Ara forma part de la llista de la mesa d’emergència. La Tiphaine diu que s'”hauria de considerar el cas de la Manuela com un cas d’extremíssima urgència” i que “li han d’adjudicar un pis en condicions quan abans millor”. A banda, reclamen la suspensió del desnonament i la reobertura de la denúncia per assetjament contra la propietat.

L’Ajuntament coneix el cas

Des de l’Ajuntament afirmen que coneixen el cas i asseguren que aquesta veïna ha rebutjat les diferents solucions temporals oferides. Refermen el seu compromís d’acompanyar aquest tipus de casos i diuen restar en espera de la resolució de la mesa d’emergència. Mentrestant, la Manuela haurà de fer front a un quart intent de desnonament.