Els Mossos d’Esquadra han executat el desnonament d’una família al número 69 del carrer de la Creu Coberta, a Hostafrancs. Les afectades són quatre persones: un matrimoni de mitjana edat, un fill major d’edat i una dona de 90 anys. Aquest ha estat el tercer intent de desnonament d’aquesta família.

Segons la PAH, la família vivia en un pis amb renda antiga amb un retard en el pagament el maig del 2018 i impagament des del setembre del mateix any. Per això, la propietat, un fals petit propietari segons la PAH, va demanar l’ordre de desnonament. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha provat d’aturar-lo, però finalment la família ha estat expulsada de l’habitatge.

Acció de la PAH per tramitar-los un reallotjment

Per exigir una solució per a aquesta família la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha ocupat la seu del districte de Sants i, posteriorment, la seu dels Serveis Socials de Sants. Ha estat en la segona ocupació quan la PAH ha tramitat un reallotjament per a aquesta família. Concretament, seran reallotjats durant cinc dies en una pensió, per parar el cop de forma temporal i, a partir del mes d’agost, se’ls reallotjarà indefinidament en un apartament adaptat al barri de la Sagrada Família. Aquesta mesura serà permanent i indefinida fins que la Mesa d’Emergència trobi una solució definitiva per a aquesta família.

L’acció de la PAH ha arribat pocs dies després de l’acord entre la PAH i les administracions per aconseguir 200 pisos de la Sareb i destinar-los a lloguer social.