L’Ajuntament ha decidit tirar endavant el projecte de la nova àrea d’esbarjo per a gossos de Can Dragó, que estava aturat per discrepàncies veïnals. Així ho va anunciar aquest dijous el districte de Nou Barris en una reunió amb totes les parts, els favorables i els detractors. Els veïns contraris a les obres representen una minoria però des del primer moment han decidit oposar-se al projecte amb contundència. Tant és així que l’endemà de conèixer la notícia han aturat les obres tot i la presència de la Guàrdia Urbana.

Les obres tenen el suport majoritari

La plataforma Reubicació Pipicà Can Dragó denuncia que la nova àrea per a gossos es construirà massa a prop de la zona de jocs infantils. A més, temen que s’incrementi l’incivisme a la zona perquè el nou espai serà més gran. A favor de la construcció de la nova àrea es troba l’Associació de Veïns de Porta, Espai Gos i els usuaris de l’àrea de gossos actual. Els tenidors defensen que és inviable aturar ara les obres. Afirmen que ja fa sis anys que esperen millores a l’espai.

El pipicà actual, obsolet

L’espai per als gossos actual es troba a tocar del que s’està fent, que serà més gran. Segons els tenidors de gossos es troba en molt mal estat. “Les tanques actuals estan completament desfetes, la sorra és horrible i, fins i tot, provoca al·lèrgies a les persones que el fem servir l’espai.- denuncia Esther Garijo de Cans Can Dragó–  Hi ha puces, l’aigua no funciona bé, ni els aspersors, les tanques són tan petites que els gossos salten. Amb això portem sis anys lluitant.” afegeix Garijo. A més defensen que la construcció d’una nova àrea no suposarà un increment de l’incivisme d’alguns tenidors, més aviat al contrari. També afirmen que el projecte de la nova àrea es va presentar en seu moment al consell de barri als veïns i que ara ja és massa tard per aturar les obres.

L’Ajuntament, obert al diàleg

El districte de Nou Barris va aprofitar la reunió d’ahir per iniciar una taula de treball per definir tota la pastilla de Can Dragó on està ubicada l’àrea de gossos. En aquest terreny de gran dimensions es poden definir també zones infantils,  per a la gent gran i per a la gent que es reuneix a fer txi-kung. L’aposta de l’equip de govern és continuar amb el diàleg per millorar les condicions de l’espai i solucionar els possibles problemes de convivència. L’oferta de l’Ajuntament, però, és insuficient per als veïns que defensen la reubicació de l’àrea per a gossos.