aparcament provisional solar calaix sants

El solar del carrer de Bonaventura Pollés, 29, s’ha transformat en un aparcament municipal provisional. Des de l’any passat, aquesta cantonada a tocar del calaix de Sants l’ocupava un grup de persones que hi havien construït barraques i vivien de manera precària. Després de desallotjar-los al febrer, la propietat del solar el va cedir provisionalment a l’Ajuntament. Ara, l’àrea s’ha pavimentat i funciona com a aparcament.

El solar que fa cantonada amb el carrer d’Antoni de Capmany, on també comença el carrer de Burgos, està afectat pel pla urbanístic aprovat l’any 2003. Com altres finques a la zona, aquesta parcel·la de propietat privada forma part d’una fase pendent d’executar dins la modificació del Pla General Metropolità (PGM), que va permetre cobrir les vies de Sants.

Els barraquistes del solar vivien sense llum ni aigua i segons fonts municipals “acumulaven força ferralla”. Un cop duts a terme tots els tràmits necessaris, el solar va ser desallotjat el mes passat “per evitar més ocupacions i donar un ús al solar mentre estigui afectat urbanísticament”, afirmen les mateixes fonts. A l’aparcament hi ha espai per a vuit cotxes i 12 motos.