Unes 400 persones, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquest dissabte a la tarda al passeig de Gràcia, davant la seu de la Comissió Europea en defensa de Palestina i per demanar la fi del comerç d’armes i les relacions amb Israel. Coincidint amb el Dia de la Terra Palestina, la concentració s’ha fet de manera simultània en diverses ciutats espanyoles com Cadis, València, Oviedo i Valladolid.

“No desistirem fins que Palestina sigui lliure” i “No és una guerra, és un genocidi” són dues de les consignes que han repetit els concentrats a Barcelona. L’acte ha començat a les 17 h al passeig de Gràcia, número 90. Entitats com Prou Complicitat amb Israel o el Sindicat de Barri del Poble-sec han estat presents en la protesta. Alguns assistents han simulat tenir les mans plenes de sang amb guants vermells.

Nou carregament d’Open Arms cap a Gaza

Les concentracions en defensa de la població palestina s’han fet el mateix dia que l’ONG catalana Open Arms ha salpat cap a la Franja de Gaza amb un carregament d’aliments de primera necessitat. Es tracta del segon viatge que fan des del març. Aquest cop hi porten 400 tones d’ajuda.