mossos d'esquadra

Agents dels Mossos d’Esquadra van detenir el cap de setmana passat sis homes com a presumptes autors de diversos robatoris amb força a domicilis de Barcelona. La primera detenció va tenir lloc el dissabte, 24 de març, passada la una de la matinada al carrer de València. Dues hores més tard van detenir un altra persona que actuava al carrer de Coll i Vehí, i a l’endemà, tres més al carrer de Bolívia. Els lladres marcaven els pisos per entrar a robar i feien servir estris i plàstics per obrir les portes.

En el cas del carrer de València, agents de paisà de la policia catalana van veure dos homes forçant el pany de la porta d’un edifici amb un plàstic fins que van aconseguir obrir-la. Quan van sortir de l’edifici els van aturar i escorcollar. Els van trobar diverses eines per cometre robatoris amb força, així com marcadors de plàstic. A dins de l’edifici van trobar diversos marcadors en tres pisos diferents.

Els dos homes, de 37 i 42 anys, van quedar detinguts com a presumptes autors de delicte de robatori amb força. A un dels dos detinguts la policia ja el coneixia, ja que tenia antecedents per delictes semblants.

Unes hores més tard… un detingut més

El mateix dia, però unes hores més tard, cap a les cinc de la matinada, uns altres agents de paisà van observar un altre home, de 26 anys i també amb antecedents, que tenia una actitud sospitosa davant d’un edifici del carrer de Coll i Vehí. El van veure ajupit mirant el pany d’una porta i quan va veure que passava un vehicle pel carrer es va incorporar de cop i se’n va anar ràpid. Els Mossos van activar una segona patrulla per seguir-lo i quan el lladre es va adonar que hi eren va començar a córrer pels carrers de Còrsega i Cartagena.

Finalment el van acabar detenint a dins del metro. El van escorcollar i també li van trobar diversos estris per cometre robatoris amb força, com ara un plàstic, que havia tirat a les vies després de veure la policia. Va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de robatori amb força.

La nit de diumenge a dilluns, tres detinguts més

El dia següent, dilluns, 25 de març, agents de paisà de seguretat ciutadana de la comissaria de Sant Martí van localitzar pels voltants del carrer de Tànger, cap a la una de la matinada, un altre home a qui també tenien fitxat per haver comès amb anterioritat robatoris amb força. El delinqüent es va trobar amb dos homes més a l’altura del carrer de Bolívia i, a l’avinguda Diagonal, els van veure manipular una porta d’un bloc de pisos. Un cop oberta, van entrar a dins del pis. Els Mossos els van acabar escorcollant i també els van trobar eines per robatoris amb força. A més, els agents van comprovar que hi havia 10 pisos amb marcadors a la porta.

Els tres homes tenen 25, 33 i 40 anys i els van detenir com a presumptes autors d’un delicte de robatori amb força. Tots els detinguts, amb antecedents, van passar a disposició judicial al jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Barcelona.