L’Ajuntament de Barcelona ha licitat per 1,34 milions d’euros les obres per pacificar el carrer de la Pedrosa, el gran eix escolar de la Trinitat Nova. La intenció és convertir-lo en un espai més segur i de plataforma única. En només 150 metres, en aquest carrer hi ha l’Institut Escola Trinitat Nova, l’Espai Familiar (fins fa poc, escola bressol) i la Llar d’infants L’Airet.

L’actuació està sufragada pel Pla de barris. Està previst que comenci a l’agost i que s’allargui set mesos, de manera que es pugui estrenar durant el primer semestre del 2025.

La prioritat, la seguretat

Ara mateix el carrer disposa de dues voreres estretes i un carril de circulació compartit amb les bicicletes. Els diversos passos de vianants no estan regulats per semàfors i a això s’hi afegeix que l‘institut escola té primària i secundària distribuïda en dos edificis separats pel carrer de Palamós. A més, és un carrer amb molta afluència de veïns que travessen cap al Mercat de la Trinitat Nova, d’una banda, o cap a l’estació de metro de l’L3, de l’altra. A tot s’hi afegeix que dimecres que és dia de mercat.

Tot plegat ha fet prioritzar la pacificació d’aquest carrer per millorar-ne la seguretat. El projecte preveu fer del carrer de la Pedrosa una plataforma única, sense aparcaments, i amb més verd. A més, també serà més accessible, amb voreres més amples, sense barreres arquitectòniques i amb senyalització podotàctil per a les persones amb discapacitat visual. Aquesta pacificació també inclourà les cantonades amb el carrer de Palamós, una via de doble sentit.

Més verd, que dependrà de la sequera

El projecte tindrà especialment en compte la naturalització de la zona, amb parterres i l’augment de les línies d’arbrat. Això permetrà aconseguir incorporar nous usos a les voreres amb petites zones d’estada. Aquest verd, però, dependrà de l’evolució de la sequera.