A les xarxes socials com TikTok la defineixen com la sortida de metro més maca, sobretot, si es puja per les escales mecàniques. Es tracta de la boca de metro de l’estació de la Sagrada Família, situada a la confluència del carrer de Mallorca amb Marina. A mesura que es puja cap a la superfície, la imatge del temple d’Antoni Gaudí va apareixent d’una manera que ha captivat diversos turistes. Alguns d’ells col·loquen el telèfon mòbil a l’escala per capturar l’escena i compartir-la a internet.

estació metro sagrada família

L’efecte crida entre els visitants ha dut TMB a instal·lar uns cartells informatius ben peculiars abans de pujar les escales mecàniques. Adverteix en català, castellà i anglès del “risc d’atrapament” i demana als viatgers no fer fotos ni vídeos mentre es puja per les escales en funcionament.

Queixes per entorpir el pas

La imatge dels cartells, compartida per l’usuari @alexsnclmnt a X, ha dut altres persones a preguntar-se quants accidents hi deuen haver hagut perquè s’arribi a aquest punt. Un altre apunta que aquest dijous hi havia un guàrdia de seguretat per evitar aquesta pràctica viralitzada.

Més enllà del risc de possibles accidents, el fet és que també hi ha queixes perquè entorpeixen la pujada de la resta d’usuaris o col·lapsen la sortida, en aturar-se a fer la fotografia o el vídeo.

Els altres escenaris virals de Barcelona

Les escales mecàniques de l’estació de metro de la Sagrada Família són un més dels escenaris barcelonins que s’han fet virals a TikTok o altres xarxes, i que han comportat una allau de turistes àvids de repetir i compartir la imatge, com és el cas de la xurreria San Román, que es va fer famosa arran del vídeo d’una cantant de K-pop. O les bateries antiaèries del Carmel, que també es van popularitzar arran dels clips compartits pels visitants.