L’agrupació de veïns Acció Lancaster reclama que els serveis socials també intervinguin en les operacions policials que es facin als Jardins de Sant Pau, on asseguren que dormen cada dia desenes de persones. Després que, aquest dijous al vespre, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana detinguessin cinc persones en un dispositiu conjunt al parc, els veïns han qualificat l’operació d’“autèntica vergonya” per la falta d’atenció social. El portaveu d’Acció Lancaster, Jordi Callejo, considera que “és un col·lectiu que necessita ajuda de l’administració pública i no es pot fer un dispositiu d’aquesta magnitud sense una contraprestació després”.

Tot i denunciar que al barri hi ha inseguretat, i especialment als entorns dels jardins, Callejo considera que “és ineficaç fer aquest tipus de dispositiu”. Prova d’això, diu, és que aquest divendres a la tarda el parc tornava a estar ple de persones sense llar i menors no acompanyats que fan vida i dormen a la zona. Per resoldre la situació, han demanat la implicació de totes les administracions públiques. Intervenir-hi policialment, diuen, “no és la manera de poder solucionar aquest problema”.

Ferrovellers als Jardins de Sant Pau del Camp

L’Ajuntament diu que ja treballa amb els sensesostre

L’Ajuntament, per la seva banda, remarca que els serveis socials ja treballen de manera habitual amb els sensesostre que dormen al parc i que se’n fa un seguiment. Els menors no acompanyats, depenen de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA). De fet, els Mossos d’Esquadra han contactat amb aquest organisme de la Generalitat perquè es faci càrrec del menor que van identificar aquest dijous als jardins.

Segons fonts municipals, els serveis socials no acompanyen mai aquest tipus de dispositius de la policia. Les mateixes fonts apunten que es tracta d’operacions que es fan sense avisar i que no es comuniquen fora de l’esfera policial abans que es duguin a terme.