Alumne ESO a l'Institut amb manta a la classe

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat a RAC1 que al llarg d’aquesta darrera setmana la Generalitat no s’ha plantejat en cap moment la possibilitat de no obrir les escoles a partir d’aquest dilluns, tot i les males dades epidemiològiques. Afirma que estan preparats per prendre qualsevol decisió, però que ara creuen que “els problemes de no obrir són molt més evidents i molt més contundents que els d’obrir”.

El retorn a les escoles en plena onada de fred juntament amb la necessitat de mantenir els espais ventilats han portat Educació a estudiar la instal·lació de solucions mecàniques, com per exemple purificadors, en cas que les aules no es puguin airejar correctament o no es pugin obrir les finestres pel fred. En l’entrevista, Bargalló no ha especificat quants aparells han comprat, però ha dit que estan “en condicions de disposar” dels equips necessaris.

Pel que fa a les normes per ventilar les aules, Bargalló ha recordat que hi havia un document de l’octubre, elaborat pel CSIC, sobre com fer-ho, que ara s’ha readaptat. “Demà les escoles rebran indicacions noves per equilibrar el confort tèrmic amb la ventilació necessària”.

A finals de gener preveuen tenir els resultats de tot el personal docent

D’altra banda, Bargalló ha anunciat que d’aquí a tres setmanes esperen tenir els resultats de les 170.000 proves de detecció de la covid-19 que es farà, voluntàriament, el personal de l’ensenyament públic i el concertat al seu retorn a les aules. Les proves d’automostra començaran aquest dilluns i s’estendran fins a finals de mes, per tal que els laboratoris puguin assumir tota la feina que suposa.

La variant britànica no suposa més risc per als infants

Sobre l’arribada de la variant britànica, amb un grau de transmissibilitat molt superior, ha indicat que no hi ha certeses que tingui una major incidència en els infants i que els estudis no són concloents. De fet, ha indicat que, d’acord amb dades de la Societat Catalana de Pediatria, s’ha arribat a posar en dubte i que actualment no hi ha cap alumne en edat pediàtrica a l’UCI ni ingressat per aquest motiu. “Els pediatres ens diuen que la patologia pediàtrica en general ha baixat respecte a altres anys”, ha afegit.