L’espai dels antics cinemes Petit Pelayo, al carrer dels Tallers, es convertirà en un supermercat de la cadena alemanya Aldi. Segons ha pogut saber betevé, l’establiment ocuparà una superfície de 2.027 metres quadrats dividits en un soterrani i dues plantes.

Segons informa l’Ajuntament, l’empresa va notificar la llicència el juliol de l’any passat, les obres van començar a l’agost i tindran una durada màxima de 18 mesos. D’aquesta manera, el supermercat podria estar en marxa a partir del 2021. Alguns veïns de la zona ja han aixecat la veu d’alarma perquè temen que el nou establiment pugui generar molèsties (sorolls i contaminació).

Cinema històric amb diverses etapes

Els cinemes Petit Pelayo es van inaugurar l’any 1962. Tot i que formava part del cinema Pelayo (amb accés pel carrer de Pelai), tenia entrada independent i també cartellera pròpia. Inicialment, es va destinar a projectar pel·lícules de cinema no comercial.

Va funcionar fins a l’any 1985, quan es va reincorporar al cine Pelayo com una sala més. Posteriorment, als anys 90, tot l’espai es va convertir en els cinemes Lauren Universitat, que van funcionar fins al juliol del 2015. Des de llavors, ha estat tancat.

Cinemes que es converteixen en supermercats

No és la primera sala de cinema de Barcelona que es reconverteix enmig de queixes veïnals. La conversió de l’antic cinema Niza en un supermercat va provocar nombroses mobilitzacions i, tot i que l’Ajuntament es va plantejar comprar l’espai, finalment hi va desistir. També l’antiga Sala Urgell, de la qual s’ha retirat l’amiant, serà un supermercat.