La futura obertura d’un nou supermercat Aldi al barri del Raval, concretament a l’edifici que havia estat els cinemes Petit Pelayo, neguiteja els veïns dels edificis contigus. Consideren que l’establiment incrementarà la contaminació acústica i ambiental, ja que la maquinària se situarà al terrat de l’edifici, molt a prop dels habitatges.

“Sentia els trets del cinema”

Rosario Pérez de Rozas, veïna de la zona, demana que s’insonoritzi molt bé. Té l’experiència de quan al local hi havien el cinema. “Jo sentia els trets quan es passava una pel·lícula amb trets. No vull haver de viure amb més sorolls ni tampoc contaminació pels aires i extractors”. Un altra veïna, Marta Jiménez, també té por de tornar a patir molèsties quan entri en funcionament el nou negoci, a principis del 2021.

La maquinària se situarà al terrat

Les veïnes temen que la maquinària de l’establiment, que se situarà al terrat de l’edifici, molt a prop dels habitatges, provoqui contaminació acústica i ambiental. Per això, han comunicat al districte de Ciutat Vella els seus temors i volen que l’Ajuntament els garanteixi que tot s’està fent d’acord amb la normativa. El regidor del districte, Jordi Rabassa, assegura que el futur supermercat compleix amb el Pla d’usos. “El que nosaltres hem de fer són les inspeccions, però també l’EAC”, afirma Rabassa.

L’EAC és l’Entitat Ambiental de Control que certifica que l’activitat compleix la normativa ambiental, incloent-hi les mesures sonomètriques pertinents que preveu la normativa, i incloent-hi també la maquinària del terrat.

Reunió amb l’administració

Els veïns estan en espera de reunir-se amb el districte. Asseguren que vetllaran perquè el futur supermercat no provoqui més contaminació acústica ni ambiental a la zona quan obri l’any vinent.

Segons l’Ajuntament, la llicència d’obres data de l’11 de juliol del 2019. Les obres van començar el 30 d’agost de l’any passat i tenen una durada màxima, segons la llicència, de 18 mesos. Aldi està condicionant una superfície total de 2027 m² distribuïts en dues plantes i un soterrani.