El projecte de l'antic cinema Niza és de promoció privada. A canvi d'urbanitzar l'interior d'illa per a la ciutat, demanen a l'Ajuntament més metres comercials en subsòl. Les entitats veïnals van fer al·legacions al pla que havia presentat el promotor amb el vistiplau del districte, però van ser rebutjades en l'últim plenari de l'Ajuntament del mes de juliol. JOAN ITXASO, AV Sagrada Família "Encara no ens ho han comunicat, però de la vista de l'expedient, nosaltres creiem que les raons fonamentals en les quals es basaven les al·legacions no s'han contestat i, d'altra banda, creiem que és una barbaritat que en el Niza es faci un Mercadona." Les entitats veïnals vinculen aquest tema a la pressió del turisme i al pla d'ordenació de la basílica. Afirmen que el reallotjament dels veïns farà perdre metres que estaven destinats a equipaments, i demanen que l'Ajuntament ho compensi amb l'antic cinema Niza. JOAN ITXASO, AV Sagrada Família "I si l'han de comprar, que el comprin. Les inversions des de la biblioteca han estat nul·les, doncs ja toca." GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "El Niza no serà equipaments per a la ciutat perquè el Niza és de propietat privada, ho ha estat sempre i no el comprarem, no tenim la capacitat de comprar-lo i tampoc no el podem expropiar." Des del districte es creu que aquesta és una qüestió puntual que s'està barrejant amb altres problemàtiques del barri. GERARD ARDANUY, regidor de l'Eixample "Mai no hem sentit, ni el govern anterior ni l'actual, cap tipus de reivindicació veïnal respecte al Niza." Tot i això, la comissió que agrupa l'AV i la plataforma Recuperem el Niza van acordar presentar recurs contenciós administratiu i convocar mobilitzacions contra el turisme massiu.

Diverses entitats veïnals de la Sagrada Família han decidit presentar un recurs contenciós administratiu i anuncien més mobilitzacions per aconseguir que l’Ajuntament compri l’antic cinema Niza i el destini a equipaments. Començaran aquest dimecres mateix, amb una manifestació en què apunten al tema de la pressió turística com un dels detonants dels problemes del barri.

El projecte d’una gran superfície comercial d’alimentació a l’antic cinema Niza ha mobilitzat l’Associació de Veïns de la Sagrada Família i la plataforma Recuperem el Niza, que demanen l’Ajuntament que compri l’immoble. Creuen que amb el reallotjament dels veïns per l’ampliació de la basílica a l’edifici de les aigües, el barri perd sostre d’equipaments.