jordi sanchez i jordi cuixart

El Servei de Classificació, que depèn del Departament de Justícia, ha acordat concedir el primer permís per sortir de la presó de Lledoners a Jordi Sànchez i Jordi Cuixartcondemnats a nou anys de privació de llibertat per la sentència del procés-. Després que la Junta de Tractament del centre penitenciari va acceptar aquest dimarts la proposta dels dos interns, el Servei de Classificació l’ha ratificada.

El permís és de 48 hores, tal com van demanar, i durant aquests dos dies poden fer el que vulguin, anar a casa seva o on desitgin, sempre que no surtin de l’estat espanyol. Passades aquestes hores, s’hauran de tornar a presentar a la presó de Lledoners puntualment.

La sortida és imminent, tot i que encara no se sap quan serà perquè, de forma expressa, el Departament de Justícia no ha concretat els dies per preservar la intimitat dels dos presos. Fonts properes als dos presos han explicat a betevé que Sànchez i Cuixart volen estar amb la seva família amb privacitat i tranquil·litat. 

El primer permís ordinari

Així, els líders de les entitats sobiranistes gaudiran del primer permís penitenciari. És la primera vegada que sortiran de la presó des que hi van entrar per ordre de l’Audiència Nacional fa dos anys i tres mesos. Així, tenint en compte que la condemna és de nou anys, ja han complert una quarta part i són els primers dels nou líders independentistes condemnats a presó que poden accedir a permisos.

En total, com que estan classificats en segon grau, en poden obtenir com a màxim 36 l’any, sempre que tinguin bona conducta i retornin al centre quan el permís ho requereixi.